Zabıta ekiplerimizden okul kantinlerine denetim

Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz, 2023-2024 eğitim ve öğretim sezonunun açılmasıyla öğrencilerin sağlığı için okul kantinlerinde hijyen ve sağlıklı gıda satışı denetimleri gerçekleştiriyor.

Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin sağlığına önem veren Zabıta ekiplerimiz, okul kantinlerinde öğrencilerin sağlıklı besinler tüketmesi için denetim gerçekleştiriyor. Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz ilçe genelindeki ilk, orta ve lise düzeyindeki okullarda bulunan kantinlerde sıkı denetim yapıyor. Özellikle hijyen konusunda sıkı bir denetim gerçekleştiren ekiplerimiz kantincileri gazlı içecek, çikolata ve kızartma gibi zararlı ürünlerin satışını yapmamaları konusunda da uyarıyor. Zabıta ekiplerimiz, ürünlerin son kullanma tarihi ve hijyen kontrolü de yaptı. Kantin işletmecilerine satılmaması gereken ürünler, kantinde olması gereken hijyen şartları ve ürünlerin son kullanma tarihinin kontrol edilmesiyle ilgili bilgi veren ekipler, kurallara uyan kantincilere teşekkür etti. Zabıta ekiplerimiz, öğrencilerin sağlığı için ilçedeki tüm okullarda kantin denetimlerini belirli aralıklarla sürdürecek.

Eklenme Tarihi: 13.09.2023 14:33