Başkan Aksoy, “6 Şubat’ı Unutmadık”

6 Şubat 2023 yılında merkez üssü Kahramanmaraş olan ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremin üzerine 1 yıl geçti. Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ilk deprem 7,7 büyüklüğündeki 65 saniye; Elbistan ilçesindeki ikinci deprem 7,6 şiddetinde ve etki süresi ise 45 saniye olarak gerçekleşmişti.

Kahramanmaraş depreminin 1.yıl dönümü ile ilgili olarak yazılı bir açıklamada bulunan Belediye Başkanımız Suphi Aksoy; “Geçtiğimiz yıl bugün merkez üssü Kahramanmaraş olan depremde 11 ilimiz etkilenmişti. Kahramanmaraş depreminde en çok etkilenen ilçelerden biri de Bozova ilçesi ve kırsal mahalleleri oldu. Yaşanan deprem sonrasında acil olarak yaraların sarılması için Bozova Belediyesi olarak gece, gündüz demeden tüm ekibimizle birlikte görev başındaydık.” dedi

Deprem felaketinin getirdiği ve yarattığı acıların kelimelerle ifade edilemeyeceğini belirten Başkan Aksoy; “Yüreğimiz hâlâ yanıyor. Depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızın her birine Allah’tan rahmet diliyor, yaralanan vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimi tekrar ediyorum. Yaşanan büyük acılar, birlik, berberlik ve dayanışma içinde hareket edilerek azalır. Asrın felaketinde gösterdiğimiz dayanışmayı her zaman göstermeliyiz” diye konuştu.
Başkan Aksoy; “Depremin ilk dakikalarından itibaren devlet millet olarak el birliği ile başta ilçemiz olmak üzere Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya illerinin yanı sıra ulaşabildiğimiz tüm illere ulaştık. Depremde göçük altında kalan vatandaşlarımızın sağ salim olarak enkaz altında çıkartılması için Belediye olarak bizde canla, başla çalıştık.  Allah bir daha bu acıları milletimize yaşatmasın.” dedi.

Eklenme Tarihi: 06.02.2024 08:33