Başkan Aksoy Çölyak Hastalarını unutmadı

Bozova İlçe genelinde bulunan Çölyak hastalarını unutmayan Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy;Her vatandaşımızın yanında olmanın yanı sıra ilçemizde bulunan Çölyak hastalarını da unutmadık.

Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy; her zaman halkın dertleriyle dertlenen onların yanında olmaya özen gösterirken, Bozova İlçe genelinde Çölyak hastası olan vatandaşları da unutmayarak onlara gerekli desteği sağlama adına Belediye tarafından kent merkezinin yanı sıra kırsal mahallelerde yaşayan Çölyak hastalarına belediye olarak destek bulundu.Çölyak hastalığı buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan gluten isimli bir maddeye vücut bağışıklık sistemi tarafından verilen anormal yanıt sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Genellikle 1 yaşından sonra gluten içeren besinlerin tüketilmeye başlanması ile birlikte ilk belirtiler ortaya çıkar. Başlangıçta bulantı, kusma, ishal, halsizlik gibi belirtiler görülür. İlerleyen dönemlerde ise anemi, cilt döküntüleri gibi farklı belirtiler eklenir. Kronik bir hastalık olmasına rağmen tedavisi mümkündür ve tedavi gluten içeren besinlerin diyetten çıkarılmasından ibarettir.Belediye Başkanı Suphi Aksoy; ‘her hasta gibi çölyak hastaları da ilgi ve destek beklemektedir. İlçemizde yaşayan çölyak hastalarını unutmayarak her zaman onlarla birlikte olduğumuzu ve onların mutluluğu için üzerimize düşeni fazlası ile yerine getirmeye çalışacağız.

Eklenme Tarihi: 07.06.2021 12:59