BOZOVA’DAKİ BALIK SAYISI VE ÇEŞİTLİLİĞİNİN ARTIRILMASI AMACIYLA ÇALIŞMALARA BAŞLANDI

DSİ Atatürk Barajı Su Ürünleri Baş Mühendisliği tarafından ilçemizdeki balık sayısının ve çeşitliliğinin artırılması amacıyla Fırat nehrine 5 milyon civarında yavru balık bırakılacağını duyurdu.

İlçedeki balıkçılık faaliyetlerinin canlanması amacıyla 29 Ağustos Perşembe günü DSİ yetkililerinin gerçekleştirdiği balık bırakma çalışmasına Bozova Belediye Başkanı Suphi AKSOY’da eşlik etti.

Bozova Belediye Başkanı Suphi AKSOY, yaptığı açıklamada Bozova Fırat Nehrine ve Bozova Küçük Göl’e 858 bin 534 adet pullu sazan ile 260 bin adet yavru şabut balığının bırakıldığını belirterek önümüzdeki haftalarda da gerçekleştirilen balık bırakma işlemi ile tahmini 5 milyon balığın bırakılacağını belirterek, ilçedeki balıkçılık faaliyetlerinin canlanması için yapılan bu çalışmanın ileriki zamanlarda meyvesini vereceği açıklamasında bulundu.

Eklenme Tarihi: 29.08.2019 11:54