Şanlıurfa’da "Herkes için ulusal spor ve sağlık günleri" sloganıyla Avrupa Spor Haftası etkinlikleri başladı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve Avrupa Delegasyonunca "Herkes için ulusal spor ve sağlık günleri" sloganıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik İl Spor Müdürlüğü ev sahipliğinde 23-28 Eylül 2020 tarihleri arasında kutlanacak olan "Avrupa Spor Haftası" etkinlikleri başladı.

Etkinliğin ilk durağı Bozova Çatak tesisi oldu. Bozova ilçesi Atatürk Barajı kıyısında düzenlenen etkinliğe, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül,  Gençlik Spor İl Müdürü Halil Eren, Bozova Kaymakamı Halil İbrahim Kazar, Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy ile sporcular katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ve spor gösterileriyle süren etkinlik, protokol konuşması ve temsili kano yarışıyla tamamlandı.

Vali Erin, yaptığı konuşmada, gençlere ve spora yaptıkları yatırımlara işaret etti.
Şanlıurfalı sporcuların kanoda ve diğer branşlarda başarılı sonuçlarının kendilerini gururlandırdığını belirten Erin, sporculara destek verilince neler başarabileceklerini gördüklerini söyledi.

Sporcuların desteklenerek daha önemli başarılara imza atmalarının görevleri olduğunu ifade eden Erin, etkinliklerin hayırlara vesile olmasını diledi.

Bozova Belediye Başkanı Suphi AKSOY, yaptığı konuşmada;

Göreve geldikten sonra yaptıkları projelere dikkat çekti. gençler için daha çok çaba sarf ettiklerini söyleyen Başkan AKSOY, yakın zamanda Bozova da temelini attığımız ‘Gençlik merkezi ve Yarı olimpik yüzme havuzunu ‘ en kısa sürede bitirip ilçemizin hizmetine sunacağız.

Bunun yanında yapılan girişimler sonucu ilçemize kazandıracağımız ‘Kapalı Spor Salonu için çalışmalarımız devam ediyor en kısa sürede ilçemiz için kapalı spor salonun da program dahilinde olduğunu söyledi ve Atatürk barajında yapılacak olan ‘Gençlik Kampı’ için de ayrıca mutlu olduklarını dile getirdi. Yapılacak olan gençlik kampı hem bölgemiz için Hem de ilçemiz için önemli bir proje dedi.

Protokol konuşmalarının ardından çeşitli etkinlikler ve temsili kano yarışıyla birlikte program sona erdi.

Eklenme Tarihi: 23.09.2020 16:00